Etimesgut Belediyesi´nin Atatürk Müzesi ve Okuma Evi´ne gelen Etimesgutlu gençler, hem huzurlu bir ortamda ders çalışıyorlar hem de Atatürk´ü daha yakından tanıyorlar.
Etimesgut Belediyesi tarafından hizmete açılan Atatürk Müzesi ve Okuma Evi, gençlerin yeni buluşma noktası oldu. Atatürk´ü daha yakından tanımak ve aynı zamanda huzurlu bir ortamda ders çalışmak isteyenler bu binada buluşuyor. 5 bin yetişkin ağaç dikilerek oluşturulan 132 bin metrekarelik Atatürk Ormanı içerisinde yer alan Atatürk Müzesi ve Okuma Evi, Ulu Öder Mustafa Kemal Atatürk´ün Selanik´te doğduğu evin benzeri olarak inşa edildi.
MÜZEDE NELER VAR?
Müzede Atatürk´ün ve annesi Zübeyde Hanım´ın gerçekçi silikon heykelleri yer alıyor. Atatürk´ün el yazma nutku, Kurtuluş Savaşı´na ait dönemin gazete, dergi ve yazıları, Atatürk´ün Etimesgut´la ilgili fotoğrafları müzede sergileniyor. Müze içerisinde Atatürk ve Kurtuluş Savaşı 3D görsel ve belgesellerle anlatılıyor. Müze bahçesinde de Atatürk´ün devrimlerini anlatan polyester çalışmalar dikkat çekiyor. Müzeyi ziyaret edenler, Atatürk´ü daha yakından tanıma fırsatı buluyor.
OKUMA EVİ HİZMET VERİYOR
Bina içerisinde özellikle üniversite öğrencilerinin ders çalışabildiği okuma evi hizmet veriyor. Okuma Evi´ne gelen öğrenciler, Atatürk Ormanı içerisinde, kuş cıvıltıları eşliğinde ders çalışıyorlar.
DEMİREL´DEN DAVET
Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Atatürk Müzesi ve Okuma Evi´nin büyük ilgi gördüğünü belirterek, "132 bin metrekarelik alan üzerine 5 bini aşkın yetişkin ağaç dikerek Atatürk Ormanımızı oluşturmuştuk. Ormanımızın ağaç dikmeye uygun olmayan yerine Atatürk´ün Selanik´te doğduğu evin benzerini yaptık. İçerisini Atatürk Müzesi ve Okuma Evi olarak değerlendirdik. Buraya gelen her yaştan hemşehrimiz müzeyi ziyaret ediyor, Atatürk´ü yakından tanıyor, ilke ve inkılaplarını, Kurtuluş Savaşı´nı daha iyi öğrenme imkanı buluyorlar. Ayrıca gençlerimiz okuma evinde güzel bir ortamda ders çalışabiliyorlar. Tüm Etimesgutlular´ı Atatürk Müzesi´ni ziyaret etmeye davet ediyorum" dedi.