Uluslararası Tarihte Etimesgut Sempozyumu Bilim Kurulu, Atatürk´ün yadigarı olan ve Türkiye´nin en fazla tercih edilen ilçesi Etimesgut´ta gerçekleştirdiği hizmetlerden dolayı, Belediye Başkanı Enver Demirel´e; ´Türk kimliği ve kültürünün yüceltilmesi ve tarih bilincinin geliştirilmesi hizmet beratı´ takdim etti.
Başkan Demirel, Uluslararası Tarihte Etimesgut Sempozyumu Bilim Kurulu üyesi 17 akademisyenle bir araya geldi. Toplantıya, Etimesgut Kaymakamı İzzettin Sevgili de katıldı. Başkan Demirel, Kaymakam Sevgili´ye Hemşehrilik Beratı verdi.
ETİMESGUT TARİHİNİ ARAŞTIRDIK
Toplantıda konuşan Demirel, Etimesgut´un tarihini, kültürünü ve sanatını araştırarak 3 cilt kitap halinde yayımladıklarını söyledi. Başkan Demirel sözlerini şöyle sürdürdü: "Etimesgut Belediyesi olarak, ilçe tarihinin belgelerle anlatıldığı ve günümüzün çağdaş Etimesgutu´nun her yönüyle yer aldığı 3 ciltlik ´Tarihte ve Günümüzde Etimesgut´ kitabını hazırladık ve yayımladık. Kitabın baskısı öncesi, kitabın hazırlanmasına katkı sağlayan araştırmacıların katıldığı, ´Tarihte Etimesgut´ konulu panel düzenlendik. Yine Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezi´nde 7´si Türkiye´den 5´i Türk cumhuriyetlerinden 12 üniversite ve bilim akademisinden 120 bilim insanının katıldığı Uluslararası Tarihte Etimesgut Sempozyumu´nu gerçekleştirdik. 2 gün süren sempozyumda 24 oturum yapıldı, 100´ü aşkın tebliğ yayımlandı. Etimesgut ve Ankara bağlamında tarih, kültür, sanat, üretim, vakıf eserleri, coğrafya, edebiyat konu başlıklarında yayımlanan bildirileri de kitap haline getirerek yayımladık. Panelimizde, sempozyumumuzda ve kitapların hazırlanmasında emeği geçen siz değerli bilim insanlarımıza teşekkür ediyorum".
Uluslararası Tarihte Etimesgut Sempozyumu Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nurettin Güz tarafından bilim kurulu üyelerince imzalanan "Türk Kimliği ve Kültürünün Yüceltilmesi ve Tarih Bilincinin Geliştirilmesi Hizmet Beratı" Başkan Demirel´e takdim edildi.
17 HİZMET İÇİN BERAT VERİLDİ
Prof. Dr. Güz, 17 ana branşta gerçekleştirdiği hizmetlerinden dolayı bu beratın Başkan Demirel´e takdim edildiğini ifade ederek, hizmetleri şöyle sıraladı: "Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali, Türk büyüklerinin isimlerinin park, tesis, orman ve mahallelerde yaşatılması, Tarihte ve Günümüzde Etimesgut Kitabı, THM ve TSM Korosu konserleri, Uluslararası Tarihte Etimesgut Sempozyumu, Roma Dönemi köprü ve çeşme projesi, manevi Türk büyüklerinin anıt mezarları, Türk İslam Sanatları kursları, 15 Temmuz Milli İrade etkinlikleri, Aile Yaşam Merkezleri, Atatürk Müzesi ve Nutuk Kitabı, Atatürk Fotoğrafları Albümü, Türk Tarih Parkı ve Müzesi, Belediyespor ve Futbol Kulübü, etiSEM Kursları ve bilimsel araştırmalar".
BİLİM KURULU´NDA KİMLER VAR?
Hizmet Beratı´nda imzası bulunan Bilim Kurulu Üyesi üyeleri: Prof. Dr. Nurettin Güz, Prof. Dr. Mehmet Şahingöz, Prof. Dr. Sezayi Yılmaz, Prof. Dr. Mehmet Sezai Türk, Prof. Dr. Mustafa Eravcı, Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin, Prof. Dr. Mehmet Arslan, Prof. Dr. Hanife Güz, Doç. Dr. Hüseyin Demirel, Doç. Dr. Umur Işık, Dr. Tekin Önal.