BAŞKAN BEŞİKÇİOĞLU 2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM AÇILIŞ YILINDA ÇOCUKLARI YALNIZ BIRAKMADI

BAŞKAN BEŞİKÇİOĞLU 2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM AÇILIŞ YILINDA ÇOCUKLARI YALNIZ BIRAKMADI

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, 2024-2025 eğitim öğretim yılının açılışında Abdurrahim Karakoç İlkokulundaki öğrencileri yalnız bırakmadı.

Okulda düzenlenen törene Başkan Beşikçioğlu’nun yanı sıra Başkan yardımcıları Mutlu Kerimoğlu, Ebru Keyvan, Taylan Özgüven, Park Bahçeler Müdürü Nihat Bayramoğlu, Sosyal Destek İşleri Müdürü İsmail Açar, Sosyal Yardım İşleri Müdürü Ali Coşar ve Fen İşleri Müdürü Fikret Gözüoğlu katılım sağladı.

“Çok Çalışarak Yarınlarınızı Aydınlığa Çıkarın”

2024- 2025 Eğitim Öğretim yılının açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Beşikçioğlu, “Merhaba çocuklar! Görüyorum ki, uzun bir tatilden sonra hepiniz özlediğiniz arkadaşlarınıza ve öğretmenlerinize kavuşmanın mutluluğu içerisindesiniz. Bizlerde sizlerin yaşındayken bu ülkeye faydalı insanlar yetiştirmek amacıyla gelmiştik bu okullara. İçimizden bir arkadaşımız buraya çıkardı ve hep birlikte bir söz verirdik. Bu söz bizim andımızdı. Bu andımızı inşallah ilerleyen yıllarda gündeme getirip erdemli bir insan olmak yolunda verdiğimiz sözlerin hepsini okullarımızda yine görme ümidini taşıyoruz. Hepiniz çok heyecanlısınız. Bizde sizlerden çok büyük işler bekliyoruz. Çünkü sizler bizlerin gelecek nesillerisiniz. Sizler bizim umudumuzsunuz. Çok çalışarak yarınlarınızı aydınlığa çıkarın gençler. Hepinize çok teşekkür ediyorum ve yeni eğitim öğretim yılının hem sizlere hem öğretmenlerinize ve okul idarecilerine hem de ailelerinize hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.

Başkan Beşikçioğlu açılış konuşmasının ardından okul idarecileri ile birlikte çocukları sınıflarında ziyaret ederek onlara açılış yılı hediyelerini takdim etti.

Okula başladıkları ilk günde karşılarında Başkan Beşikçioğlu’nu görmenin heyecanını yaşayan çocuklar aldıkları hediyeler karşısında mutluluklarını dile getirerek Başkan’a teşekkür ettiler. 

Abdurrrahman Karakoç İlköğretim okulundaki açılış töreninin ardından Şehit Mustafa Solak Anaokulu, Ufuk Arslan Lisesi, Şehit Ferhat Koç İlkokulu ve belediye bünyesinde yer alan Ahi Elvan Kreşine ziyaret gerçekleştirdi. Bu ziyaretleri sonrasında eğitime verdiği önemi dile getiren Başkan Beşikçioğlu, “Başta görevli öğretmenlerimiz olmak üzere tüm eğitim çalışanlarımızın, öğrencilerimizin, velilerimizin yeni eğitim-öğretim yılını kutluyorum. Bu süreçte hepimize görevler düşmektedir. Bu süreç sadece öğretmenlerimizin ve okul idarecilerinin sırtlanacağı bir süreç değildir. Onların yanı sıra velilerimize ve yerel yönetim olarak bizlere de görevler düşmektedir. Etimesgut Belediyesi olarak sosyal belediyecilik kapsamında gerçekleştirdiğimiz destek projesi ile eğitimde fırsat eşitliğine destek olmuş durumdayız. Özellikle dar gelirli vatandaşlarımızın çocuklarına kırtasiye desteğinde bulunarak ailelerinin bütçelerine bir nebze de olsa katkıda bulunmanın ve onların yüzlerini gülümsetebilmenin mutluluğu içerisindeyiz. Kırtasiye desteğimizin yanı sıra çok sayıda okulumuza yapısal anlamda eksiklerinin giderilmesi yönünde desteklerimiz oldu.

“Eğitim Çantalarındaki Sürpriz Hediye “NUTUK”                                     

Dar gelirli vatandaşlarımıza sağladığımız kırtasiye desteğinde verilen çantalarımızın yanı sıra çocuklarımıza özellikle “NUTUK” kitabının hediye edilmesini istedim.  Çünkü çocuklarımızın Cumhuriyet’in nasıl kurulduğunu bilmeleri, bu ülkenin hangi şartlarda nasıl kazanıldığını anlamaları, Atatürk’ü daha çok anlayarak açmış olduğu yolda yürüyerek Cumhuriyet’i sonsuza kadar yaşatmaları açısından “Nutuk” kitabının önemini hissettirmek ve yaşatmak adına böylesine anlamlı bir günde hediye etmeyi uygun gördük. Milli ve manevi değerlerine bağlı nesillerin yetişmesi hepimizin ortak hedefidir. Ancak böyle bir nesil yetiştirebilir ve yetişmelerine katkıda bulunabilirsek işte o zaman güçlü bir Türkiye görebiliriz. Bu sebeple yerel yönetim olarak eğitim söz konusu olduğunda elimizden geldiğince her türlü desteği sağlamaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.