BAŞKAN BEŞİKÇİOĞLU “HAYATTA KAL” İSİMLİ RESİM SERGİSİ AÇILIŞINA KATILDI

BAŞKAN BEŞİKÇİOĞLU “HAYATTA KAL” İSİMLİ RESİM SERGİSİ AÇILIŞINA KATILDI

Deprem bölgesinden gelen öğrencilerin hazırlamış oldukları çalışma iyi niyet kapsamında gerçekleştirilen örnek bir projedir.

Deprem bölgesinde yaşayan kız çocukları tarafından Atatürk’ün sözünden ilham alınarak “Hayatta Kal” adlı resim sergisi Etimesgut ilçesinde yer alan Türk Tarih Müzesinde Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, Başkan Yardımcısı Ebru Keyvan, Başkan Yardımcısı Taylan Özgüven ve pek çok davetlinin katılımıyla gerçekleşti. 

ACILARI SARMANIN EN İYİ YOLLARINDAN BİRİ SANATTIR

Deprem bölgesinden gelen öğrencilerin hazırlamış oldukları çalışma iyi niyet kapsamında gerçekleştirilen örnek bir projedir.  10 kız çocuğu tarafından birbirinden farklı resim teknikleri ile hazırlanmış olan eserlerin gelirleri depremzede çocukların eğitim masrafları için kullanılacak. Toplamda 50 adet tablonun yer aldığı sergide kara kalem, yağlı boya, pastel ve sulu boya tekniklerinin kullanıldığı çalışmalar sergileniyor. Serginin açılışında öğrencileri ile birlikte katılım sağlayan Görsel Sanatlar Öğretmeni Derya Işık ve öğrencileri; Elif, Hatice, Şerife Naz ve Sena; Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, Başkan Yardımcısı Ebru Keyvan, Başkan Yardımcısı Taylan Özgüven ve diğer davetlilere sergiyi gezdirerek yapmış oldukları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Başkan Beşikçioğlu; ”Acıları sarmanın en iyi yollarından biri sanattır. Yarınımızı emanet edeceğimiz bu genç arkadaşlarımıza gönül dolusu teşekkürlerimi iletiyorum. Ben sanatla ilgilenen gençlerimizi gördükçe çok mutlu oluyorum. Bu öncü hareketin devam etmesi gerektiğine inanıyorum. Her daim sizlerle beraber olduğumuzu da unutmamanızı istiyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.