Tarih: 17.10.2016 17:29

BEŞİKTEN MEZARA BELEDİYE HİZMETİ

Facebook Twitter Linked-in

Etimesgut Belediyesi´nin, doğumdan ölüme, hayatın her alanında hizmeti var. Doğum hediyesiyle başlayan hizmet zinciri, sünnet, nikah, aile danışmanlığı, yardımlar, sosyal ve kültürel hizmetler, emekli evleri ve huzureviyle devam ediyor. Doğumla başlayan hizmet zinciri, cenaze hizmetiyle sona ermiyor; mezarlıkların bakımını da belediye yapıyor.

Etimesgut Belediyesi rekor düzeydeki inşaat yatırımlarıyla birlikte, doğumdan ölüme vatandaşların hayatında her alanda kendisini hissettiriyor. Doğumunda yeni hemşehrilerini hediyelerle karşılayan belediye, 3 kreş ve gündüz bakımeviyle 3-5 yaş arası çocuklara eğitim veriyor, sünnet çağına gelen çocuklar ücretsiz olarak hijyenik ortamda belediye tarafından sünnet ettiriliyor, ilkokulda okuyan çocuklara etüt merkezleri ile hizmet veren belediye, 17 yaş üzeri bütün vatandaşlara yönelik ücretsiz meslek ve beceri kursları düzenliyor. Belediye´nin Kent Konseyi Binası´nda hizmet veren çocuk meclisi, gençlik meclisi, kadın meclisi, emekliler meclisi ve engelliler meclisi toplumun tüm kesimlerini kucaklıyor.

YILDA 5 BİN NİKAH KIYILIYOR

Evlenme çağına gelen gençler, evlilik işlemleri için belediyenin kapısını çalıyor. Etimesgut Belediyesi, yılda ortalama 5 bin çiftin nikahını kıyıyor.

YAŞAM MERKEZLERİ
Çalışma hayatının stresinden uzaklaşmak isteyenler, belediyeyi yanlarında görüyor. Etimesgut Belediyesi´nin Göktürk Aile Yaşam ve Eğitim Merkezi, Atakent Sosyal Tesisleri, Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezi, yüzme havuzu vatandaşlara kültür, sanat, spor ve eğlence imkanı sunuyor. Etimesgut Belediyesi tesislerinden yararlananların sayısı 70 bini buluyor.

HERKESİN YANINDA
İşsiz, düşkün ya da geçim sıkıntısı çeken ihtiyaç sahiplerinin imdadına da belediye yetişiyor. Aşevi, Şefkateli Çarşısı, eti-kart projeleri ihtiyaç sahiplerine nefes aldırıyor. Yaklaşık 10 bin aile Etimesgut Belediyesi´nden sosyal destek alıyor. Belediye, aile hayatında yaşanan sorunların çözümü için de vatandaşlara hizmet veriyor. Aile Akademisi, evliliğinde sorunlar yaşayan çiftlere ve çocuklarına ücretsiz destek veriyor. Bu hizmetten yararlanan aile sayısı 5 bini buluyor. Belediye, sağlık alanında da Etimesgut halkına destek oluyor. Belediye Tıp Merkezi her yıl 3 bin kişiye şifa dağıtıyor. Etimesgut Belediyesi, "çalışma hayatım bitti, emekli oldum" diyenlerin de hizmetine koşuyor. Eryaman, Elvankent ve Atayurt Mahallesi Emekli Dinlenme evleri, emeklilerin yeni yaşam alanı oldu. 5 bin emekli hergün emekli evlerinde bir araya geliyor. Bakıma muhtaç yaşlılar ise belediyenin İlbilge Erinçevi´nde, hayatlarını sağlıklı, güvenli ve huzurlu bir ortamda sürdürüyor.

Etimesgut Belediyesi, hayatını kaybeden vatandaşlara cenaze aracı ve morg hizmeti veriyor. Belediye hizmeti, ölümden sonra da devam ediyor, mezarlıkların bakımı belediye tarafından yapılıyor. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —