MHP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Teyar Karakoç, "Kenya´dan Alaska´ya kadar dünya çocuklarını Türkçe etrafında toplayan bir faaliyet, maalesef Diyarbakır´da Kürtçe olimpiyatlarına dönüşmüştür" dedi.
1 Haziran´da Diyarbakır Atatürk Stadyumu´nda "Dünya Çocukları Kardeşlik Şöleni" düzenlendiğini hatırlatan Karakoç, "Bu faaliyet diğer şehirlerde " Türkçe Olimpiyatları Kardeşlik Şöleni " adı altında yapılırken Diyarbakır´daki faaliyette Türkçe ibaresi çıkarılmıştır. Ayrıca geceyi sunan spikerin yanına Irak´ın kuzeyinden Kürtçe tercüman getirilip program boyunca Türkçe´nin yanında Kürtçe anonslar ve tercümeler yapılmıştır" dedi. Karakoç, geceye Tarım Bakanı Mehdi Eker, İl Valisi Mustafa Toprak ve diğer yetkililerinde katıldığını ve olaya seyirci kaldıklarını vurguladı
MHP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Teyar Karakoç, Diyarbakır´da düzenlenen Türkçe Olimpiyatları´nda yaşananlara büyük tepki gösterdi.
1 Haziran 2012 tarihinde Diyarbakır Atatürk stadyumunda saat 20:30 ´da "Dünya Çocukları Kardeşlik Şöleni" düzenlendiğini hatırlatan Karakoç, "Bu faaliyet diğer şehirlerde " Türkçe Olimpiyatları Kardeşlik Şöleni " adı altında yapılmakta iken, Diyarbakır´daki faaliyette TÜRKÇE ibaresi çıkarılmıştır. Ayrıca geceyi sunan spikerin yanına Irak´ın kuzeyinden Kürtçe tercüman getirilip program boyunca TÜRKÇE´nin yanında KÜRTÇE anonslar ve tercümeler yapılmıştır" dedi.
BU BİR FEDERASYON MESAJI MIDIR?
"Geceye Tarım Bakanı Mehdi Eker, İl Valisi Mustafa Toprak ve diğer yetkililer katılmış ve olaya seyirci kalmışlardır" diyen Karakoç,şunları söyledi. "Kenya´dan Alaska´ya kadar Dünya çocuklarını TÜRKÇE etrafında toplayan bir faaliyet, maalesef Diyarbakır´da Kürtçe olimpiyatlarına dönüşmüştür.
Bu bir federasyon mesajı mıdır? Yoksa yeni anayasaya ikinci bir dil koymanın alt yapısını hazırlama çabası mıdır?
Nitekim gecede Irak´ın kuzeyinden gelen çocuklar peşmerge kıyafetiyle Kürtçe şarkılar söylemişler. Hatta Bosna´dan gelen temsilci çocuğa bile Kürtçe " İyi akşamlar , hoş geldiniz " dedirtilecek kadar ileri gidilmiştir. Stadyumda bulunan halka sanki TÜRKÇE bilmiyorlarmış gibi gece boyunca KÜRTÇE şarkı ve şiirler sunulmuştur. Daha önce hazırlanan billboard ve davetiyelerde de TÜRKÇE ibaresi çıkarılmıştır. Farklı illerde " Türkçe Kardeşlik Şöleni " adı altında yapılan bu geceler Diyarbakır´da neden " TÜRKÇE " ibaresi çıkarılıp yapılmıştır?. Diyarbakır´ımıza neden böyle bir uygulama reva görülmüştür."