BÜYÜKŞEHİR´DEN ÇİLEK ÜRETİCİSİNE DESTEK

BÜYÜKŞEHİR´DEN ÇİLEK ÜRETİCİSİNE DESTEK

Manisa Büyükşehir Belediyesi, çilek yetiştiriciliği yapan 28 çiftçiye sera malzemesi desteğinde bulundu. Büyükşehir, her dönem tarıma destek vermeye devam ediyor.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Köprübaşı ilçesinde çilek yetiştiriciliği yapan 28 çiftçiye sera malzemesi desteğinde bulundu. Sera malzemeleri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş tarafından düzenlenen törenle çiftçiye verildi.
 
Manisa Büyükşehir Belediyesi, çiftçiye verdiği desteklerle üretim yapmalarını sağlamaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından Köprübaşı ilçesinde çilek üreticiliği yaparak geçimini sağlayan 28 çiftçiye kişi başına 1 dekar için olmak üzere; yüksek plastik tünel kurulmasında galvanizli boru, boru bükme işi, gergi teli, örtü naylonu, klips, sabitleme çubuğu dağıtıldı.
 
Törene, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Muhtarlıklar Daire Başkanı Cem Çöllü, Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Hayri Okkalı, Köprübaşı Koordinasyon Şube Müdürü Rahmi Erdem, şube müdürleri ve çiftçiler katıldı.
 
 
Büyükşehir´in Kırsal Örgütlenmesi Örnek Oldu
 
Dağıtım töreninde konuşan Genel Sekreter Halil Memiş şöyle konuştu:
 
?Öncelikle konuşmama Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün´ün selamlarını ve iyi dileklerini sizlere ileterek başlamak istiyorum. Özellikle Büyükşehir yapılanmasından sonra en çok kaygı duyulan ve üzerinde durulan konulardan birisi,  Büyükşehir yapılanmalarının kırsal hayatı, tarım ve hayvancılığı engelleyeceği yönündeydi.
 
Esas itibariyle Büyükşehir yapılanmasının bugünkü hale gelmesini sağlayan 6360 sayılı kanundur. O zamanki iktidar itiraz konusu olan ve kırsal yaşam açısından avantaj oluşturacak bir düzenleme yapmamıştır. O zamanki muhalefet partilerinin ve sivil toplum kuruluşlarının yoğun itirazlarından dolayı mecliste komisyon çalışmaları esnasında bir cümle ile hem büyükşehir belediyelerinin hem ilçe belediyelerinin hayvancılığı ve tarımı destekleyebileceği yönünde bir hüküm koyuldu.
 
Biz Büyükşehir Belediyesi olarak kırsalda en iyi örgütlenme şemasını kurarak her ilçeye en iyi hizmeti götürüyoruz. Diğer belediyelere de örnek olan örgütlenme şemasıyla kırsalda yaşayan her vatandaşımızın taleplerine hemen yanıt verebiliyoruz.?
 
 
?Önemli Olan Vatandaşa Dokunan İşler Yapmak´
 
Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Köprübaşı ilçesinde yapılan hizmetlere de değinen Halil Memiş, şunları söyledi:
 
?Kent merkezlerine verdiğimiz önem kadar kırsala da hizmet götürmek için plan yapıyoruz. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak şuna inanıyoruz. Bir belediye vatandaşına dokunmazsa ise, doğumundan yaşadığı süre içerisine yaşadığı köyüne hizmet ulaştıramazsa yerel yöneticiliğin ne bir anlamı olur ne de tadı çıkar. Yıllardır toplu taşıma hizmeti girmeyen köylerimiz vardı, biz belediye olarak yeni otobüslerimizle beraber güzergahlar belirledik. Mezarlık yolları üzerinde yaptığımız çalışmalarda 45 bin metrekarelik sadece Köprübaşı ilçesinde çalışma yaptık.
 
En acil sorunu olan mahallelerde alt yapı çalışmalarına başladık. 5 mahallemizin su ve alt yapı çalışmaları gerçekleştiriliyor. Yine kırsala yönelik 3 tane hayvan içme suyu göleti yapıldı. Bir tane de tarımsal sulama göleti planlanıyor. Nüfus yoğunluğu olan mahallelerimizde düğün salonu yapıyoruz.
 
İlçe merkezinde yapmayı planladığımız Atatürk Meydanı düzenlemesi ve zemin etüt çalışmalarının ardından da kapalı otopark yapmayı düşünüyoruz. MABEM kurslarında öğrencilerimiz eğitim alırlarken, Çocuk Kültür ve Sanat Merkezi 2. Dönem açılıyor.?
 
?Hasat 4 Kat Artacak´
 
Çiftçiye verilen Sera malzemeleri hakkında bilgi veren Genel Sekreter Memiş, ?Proje kapsamında 28 çiftçimize kişi başına bir dekar için olmak üzere yüksek plastik tünel kurulmasında galvanizli boru, boru bükme işi, gergi teli, örtü naylonu, klips, sabitleme çubuğu Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığımızca tedarik edilerek çiftçilerimize teslim edeceğiz. Çilek üretim sahalarının örtü altına alınması ile üreticilerimizin yağış ve don olayları nedeniyle maruz kaldıkları ürün ve kalite kayıplarının önüne geçilecek. Ayrıca açıkta yetiştiricilikte hasat süresi 2 ay gibi bir sürede tamamlanıyorken örtü altı yetiştiricilikte bakım koşullarına bağlı olarak bu süre 8 aya kadar çıkacaktır? dedi.
 
 
?Çiftçilerin Gelirleri Artacak´
 
Çiftçiler için önemli bir gelir kaynağı olacağını vurgulayan Memiş, son olarak ?Köprübaşı ilçesinde çilek yetiştiriciliği hızla yaygınlaşmış ve ilçe çiftçileri için önemli bir gelir kaynağı haline geldi. Örtü altında yetiştiriciliğin daha uzun bir periyoda yayılması, turfanda olarak pazara ürün verilmesini sağlaması gibi getirileri nedeniyle ürün daha yüksek fiyattan satılma şansını yakalanacağını öngörüyoruz. Neticede ilçe üreticilerimizin ekonomik düzeylerinde önemli bir iyileşme sağlanması planlanıyor? dedi.