Mamak’taki 13 Aile Merkezi’nde çeşitli alanlarda eğitim alan 50 kursiyer, üç gün süren etkinlikte el emeği göz nuru ürünlerini satışa sunma fırsatı yakaladı.
El işi, takı tasarımı, seramik, ahşap boyama, örgü, ev tekstili ve ev yapımı yiyeceklerin yer aldığı çarşı, hem üretici kadınlar hem de vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Kadınların sosyal ve ekonomik anlamda güçlenmelerine katkı sağlayan bu etkinlik, çarşıyı ziyaret eden kadınlardan da tam not aldı.
Belediye Başkanı: “Kadınlarımızın Yanındayız”
Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin seçim vaatlerinden birini daha yerine getirdiklerinin altını çizerek, kadınların emeklerinin kazanca dönüştürecek çarşının Mamak’ın farklı noktalarında da açılacağını kaydetti. Kadın emeğinin ekonomiye kazandırılmasının önemine dikkat çeken Başkan Şahin, “Kadınlarımızın üretimde yer almasını sağlamak ve onları desteklemek belediye olarak en önemli önceliklerimizden biri. Aile Merkezlerimizde verilen kurslarla kadınlar hem meslek öğreniyor hem de kendilerini geliştiriyor. “Üreten Kadınlar Çarşısı” ile emeklerini görünür kılmak ve gelir elde etmelerine destek olmak istedik. Bu tür organizasyonları artırarak sürdüreceğiz” dedi.
Kadınlar Hem Kazandı Hem Motive Oldu
Çarşıda stant açan kadınlar, ürünlerini satarak aile bütçelerine katkı sağlamanın mutluluğunu yaşadı. Ürettikleri ürünleri sergileme ve satma imkânı bulmanın kendilerine moral olduğunu ifade eden kursiyerler, belediyeye teşekkür etti. Etkinlik boyunca bazı kadınlar sipariş alırken, bazıları da kendi markalarını oluşturma yolunda ilk adımı attıklarını dile getirdi.
Üreten Kadınlar Çarşısı’nda el emeği ürünlerini satışa çıkaran Tenzile Erdoğan Aile Merkezi kursiyerlerinden Betül Özdemir bir gün içerisinde 1000 TL’lik satış yaptığını belirterek, “Bu bana büyük bir özgüven verdi. Artık daha fazla üretmek istiyorum” dedi. Bir günde 7 yüz liralık satış yaptığını belirten Yeşilbayır Aile Merkezi kursiyerlerinden Şeyda Çelik Ceyhan da “Mekikli dokuma ve iğne oyası kursuna geliyorum. Kursta yaptığım telefon tutacağı ve bileklikler çok ilgi gördü. Ürünlerimin satıldığını görünce gözlerim doldu. İnsan emeğinin karşılığını alınca başka bir gurur duyuyor” dedi. Kendi gücünün farkına vardığını belirten Şafaktepe Konağı Aile Merkezi kursiyeri Güllü Gül de, “Bu stant bana ait, bu kazanç bana ait. İlk defa kendi ayaklarımın üzerinde duruyorum. Her kadının yaşaması gereken bir duygu bu. Belediye Başkanımıza bize bu imkânı sağladığı için teşekkür ederim” dedi.