ETİMESGUT BELEDİYESİ ZABITA EKİPLERİNDEN OKUL KANTİNLERİNE SIKI DENETİM

ETİMESGUT BELEDİYESİ ZABITA EKİPLERİNDEN OKUL KANTİNLERİNE SIKI DENETİM

Etimesgut Belediyesi zabıta ekipleri, 2024-2025 Eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte öğrencilerin sağlığını korumak ve kantinlerdeki hijyen standartlarını artırmak amacıyla kapsamlı bir denetim gerçekleştirdi.

Denetimler, ilçe genelindeki resmi ve özel okullar olmak üzere toplamda 131 okulda gerçekleştirildi. Okullardaki kantinlerde bir hafta süren denetimlerde; Ruhsat denetimi, Gıda güvenliği ve Hijyen kontrolleri gerçekleştirildi. Sağlık ve güvenlik standartlarını sağlama amacıyla gerçekleştirilen bu kontrollerde, özellikle öğrencilerin yoğun olarak alışveriş yaptığı okullarda sağlıklarını tehdit edebilecek gıda ve içeceklerin satışını engellemek amacıyla tüm ürünler ayrıntılı şekilde incelendi. Kantinlerde gözlemlenen eksiklikler zabıta ekipleri tarafından tespit edilerek gerekli uyarılar resmi olarak yapıldı.

“Denetimler Sıklıkla Devam Edecek”

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı’nın başlaması ile birlikte Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, öğrencilerin sağlıklarını ve güvenliklerini ön planda tutarak daha sağlıklı ve hijyenik bir ortamda ihtiyaçlarını karşılamalarını sağlamak amacıyla kantinlerdeki standartların sürekli olarak iyileştirilmesi amacıyla okul kantinlerindeki denetimlerinin aralıksız bir şekilde sürdüreceklerini açıkladı.