ETİMESGUT BELEDİYESİNDEN İHTİYAÇ SAHİBİ VATANDAŞLARA YARDIMLAR SÜRÜYOR

ETİMESGUT BELEDİYESİNDEN İHTİYAÇ SAHİBİ VATANDAŞLARA YARDIMLAR SÜRÜYOR

Etimesgut Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından son bir ay içerisinde gerçekleştirilen sosyal yardımlar devam ediyor.

Etimesgut Belediyesi ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik desteklerini sürdürüyor. Etimesgut Belediyesi, son bir ayda Etikart yardımı, gıda yardımı, yemek hizmeti, giysi yardımı, eğitim yardımı, eşya yardımı, bayram öncesi gıda desteği gibi başlıklarda çok sayıda vatandaşa yardımda bulundu.

Her fırsatta Belediye olarak ihtiyaç sahibi ailelerin yanında olmayı sürdüreceklerini ifade eden Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, “Sosyal yardımlarımızı büyük bir hassasiyetle gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Bu konuda ekiplerimiz titizlikle çalışmalarını sürdürmektedir. Belediye’mize yapılan başvurular anında değerlendiriliyor ve işleme alınıyor. Müracaatlar sonrasında talep sahibinin ekonomik durumunu önce resmi kurum kanallarından araştırdıktan sonra bu alanda görevli olan sosyal inceleme ekipleri değerlendirme yapıyor. Bu inceleme sonucunda vatandaşların ihtiyaçları tespit edilip hızlıca gerekli işlemler yapılarak talepleri karşılanıyor. Özellikle gerçek ihtiyaç sahibi aileleri tespit ederek faydalanmalarını sağlıyoruz. Belediye olarak da her zaman ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Etimesgut Belediyesi’nin Temmuz Ayında İhtiyaç Sahibi Ailelere Sağladığı Yardım Alanları

“HOŞ GELDİN BEBEK”

Hoş Geldin Bebek projesi kapsamında yeni bebek sahibi olan ailelere Temmuz ayında 104 adet çanta ulaştırıldı. İçerisinde yeni doğan bebeklerin temel ihtiyaçları bulunmaktadır. Aileler, bebeklerinin doğum belgesiyle belediyemize başvurarak bebekleri için hazırlanmış olan çantaları alabilirler.

“GIDA DESTEĞİ”

Etimesgut Belediyesi; dar gelirli ihtiyaç sahibi ailelere yardım yapmayı sürdürüyor. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğünde kaydı bulunan ya da yeni başvuruda bulunan ailelerin beyan ettikleri bilgilerin doğruluğu tespit edildikten sonra ivedilikle bu ailelere gıda yardımı yapıldı. 

“ETİMESGUT BELEDİYESİ ENGELLİ BİREYLERİN HAYATINI KOLAYLAŞTIRIYOR”

 Etimesgut Belediyesi’nde engelli vatandaşların hayat şartlarını iyileştirmek, her alanda onları desteklemek ve üretime katkıda bulunmalarını sağlamak amacıyla çalışmalar yürütülmektedir. Birlik ve beraberlik içerisinde olarak her türlü engeli ortadan kaldırma düşüncesi ile hareket eden Etimesgut Belediyesi Temmuz ayında 10 adet tekerlekli sandalye ile 1 adet spastisite hastasına özel tekerlekli sandalyeyi vatandaşlarına ulaştırarak onların ve ailelerinin mutluluğuna ortak oldu.

“AŞEVİ”

Sabahın ilk ışıklarıyla çalışmalarına başlayan aşevinin mutfak ekibi hijyen şartlarına uygun şekilde yemek üretimini gerçekleştiriyor. Alanında uzman gıda mühendisleri tarafından ihtiyaç sahiplerinin sağlık durumuna göre hazırlanan yemekler hazırlık aşamasının ardından ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmaktadır. Özellikle Temmuz ayı içerisinde ekonomik krizin ve yüksek enflasyon sebebi ile alım gücü düşen vatandaşlara sıcak ve taze yemek hizmeti sunulmaktadır.

“ETİKART DESTEĞİ”

Belli aralıklarla para yüklemesi yapılan etikart ile ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız marketlere giderek temel ihtiyaçlarını karşılayabilmektedir.

“EVDE BAKIM HİZMETİ”

Etimesgut Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Birimi tarafından telefon, online, şahsen ya da bir yakını tarafından başvuruda bulunan hastaların kayıtları alınıp gerekli araştırmalar uzman ekipler tarafından sağlandıktan sonra belirlenen gün ve tarihte hastanın yaşadığı ortamda ziyaret gerçekleştirilmektedir. 

Muayene, tedavi gibi hizmetlerin yanı sıra eve giden ekipler pek çok konuda bilgilendirmelerde bulunmaktadır. Hastanın ve ailesinin hastalık, bakım ve diğer kurumlara yönlendirme süreçleri, evde kullanımı gerektiren tıbbi cihaz ve ekipmanların doğru ve uygun koşullarda kullanılması, ev temizliği ile birlikte hastanın hijyeninin sağlanarak, mikrop kapma olasılığının bertaraf edilerek, temiz ve düzenli ortamın oluşmasını sağlama gibi pek çok konuda vatandaşları bilgilendirmekte ve doğru bir şekilde yönlendirmelerde bulunmaktadır.

“TAZİYE HİZMETİ”

Etimesgut Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Cenaze İşleri Hizmetleri ekibi, vatandaşların zor ve acılı günlerinde onları yalnız bırakmayarak çadır, sandalye, masa gibi her türlü desteği sunmaya devam ediyor. 

“ASKER ÇANTASI HİZMETİ”

Vatani görevini yapmak üzere gün sayan gençlere destek olmak amacıyla belediye ekipleri, içerisinde kışlada ihtiyaç duyacakları eşyaların bulunduğu çanta hediye ediyor. 

“1 AYDA 308 VATANDAŞIMIZA İSTİHDAM SAĞLANDI”

Etimesgut Belediyesi Sosyal Yardım İşleri ve İnsan Kaynakları Müdürlüğü tarafından belediyeye bizzat başvuruda bulunan ya da online olarak cv’sini göndererek iş talebinde bulunan adaylar için Temmuz ayında toplamda 308 vatandaşa iş imkanı sağlandı. Öncelikle adayların beceri, eğitim ve yetenekleri göz önüne alınarak özel sektöre yönlendirmeler yapıldı.

 “ÖĞRENCİLERE YKS TERCİH DESTEĞİ”

Etimesgut Belediyesi Kent Konseyi yetkilileri öğrencilere tercihleri konusunda rehberlik ederek ve gönüllü öğretmenler eşliğinde gençlerin almış oldukları puanlara, sıralamalara ve ilgi alanlarına göre ücretsiz olarak danışmanlık ve rehberlik hizmeti sunuyor.

“EKMEK TALEBİ KARŞILANDI”

Etimesgut Belediyesi içinde bulunduğumuz ekonomik kriz sebebi ile alım gücü düşen dar gelirli ailelere Temmuz ayı içerisinde toplamda 85.134 adet ekmek dağıtımında bulundu.

“HASTA YATAKLARI İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIRILDI”

Etimesgut Belediyesi hasta vatandaşların ihtiyaçlarını yakından takip ederek, evde bakımını kolaylaştıracak hizmetleri gerçekleştiriyor. Yatağa bağımlı vatandaşlara bir nebze de olsa destek olmak amacıyla Temmuz ayında 21 adet hasta yatağını ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

“TEMİZLİK MALZEMELERİ DESTEĞİ”

Vatandaşlarımız tarafından talep edilen temizlik malzemeleri temin edilerek dar gelirli ailelere ulaştırıldı. Temizlik kolisi içerisinde evlerde kullanılan temel ürünler yer alıyor.

“VATANDAŞA EŞYA DESTEĞİ”

Dar gelirli ailelerin başvuruları üzerine gerekli incelemeler yapılarak ihtiyaç duydukları ev eşyaları teslim edildi.