Tarih: 02.12.2015 00:04

ETİMESGUTLU ENGELLİLER ARTIK DAHA MUTLU

Facebook Twitter Linked-in

 Etimesgut Belediyesi engellilere pozitif ayrımcılık yapıyor: Engelliler ve aileleri için her yıl 5 yıldızlı otelde tatil imkanı sunuyor, sosyal kültürel sanatsal etkinlikler düzenliyor. İhtiyaç sahibi engellilere aşevinden yemek, giyim yardımı, akülü ve tekerlekli sandalye gibi yaşam desteği sağlıyor. Belediye tesislerinin fiziki şartları engelliler için uygun hale getiriliyor. Engelliler belediye sosyal tesislerinden ücretsiz yararlanıyor. Engelliler için Türkiye´nin en büyük yatırımı Etimesgut´ta yükseliyor. Belediyenin yapımını sürdürdüğü Engelsiz Yaşam Merkezi, engelliler ve aileleri için tam bir yaşam ve rehabilite merkezi olacak.

 

/resimler/2015-12/2/0016253678735.jpgHER YIL TATİL İMKANI

?Engellileri Denizle Buluşturma Projesi´ kapsamında, son 5 yılda 2 bini aşkın engelli ve ailesi 5 yıldızlı otelde ücretsiz tatil yaptı.

 SOSYAL ETKİNLİKLER

Engelliler, ebru ve resim yapıyor; bağlama, gitar gibi enstrüman çalarak sanatsal etkinliklere katılıyor, meslek kursları ile hayata hazırlanıyor.

 ARAÇ GEREÇ YARDIMI

Engellilere ihtiyaçları doğrultusunda akülü ve tekerlekli sandalyenin yanı sıra tıbbi malzeme desteği sağlanıyor. 2 adet sansörlü engelli aracı engellilerin hizmetine verildi.

 FİZİKİ ÇEVRE

Belediyeye ait tüm yapılardaki giriş çıkışlar engelliler için düzenlendi. Tesislere ve parklara engelli rampaları yapıldı.

 TESİSLER ÜCRETSİZ

Engelliler, Belediyenin yüzme havuzları ve spor merkezlerinden ücretsiz yararlanıyor. Ayrıca ilçedeki ihtiyaç sahibi engellilere yine belediye aşevinden hergün sıcak yemek servisi yapılıyor.

 MECLİSLERİ VAR

Engellilerin yönetimde daha çok söz sahibi olmaları için Etimesgut Kent Konseyi bünyesinde Engelliler Meclisi kuruldu.

 /resimler/2015-12/2/0017005085685.jpg

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, engelliler ve ailelerine yönelik Türkiye´nin en kapsamlı tesisini inşa ettiklerini söyledi. Demirel, ?Merkez; Sağlık ve Rehabilitasyon, Mesleki Eğitim, Misafirhane ve Bakımevi, Sosyal Eğitim ve Kültür olmak üzere 5 ayrı binadan oluşuyor. Merkezde, engelliler ve ailelerinin hayatlarını kolaylaştıracak birçok donatı yer alıyor. Büyük projeyi 2 yılda tamamlayarak hizmete açmayı planlıyoruz? dedi.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —