Uzun bir aradan sonra tekrar ekranlarda izleyicisiyle buluşan “O Ses Türkiye” programının jüri koltuğunda oturan Hadise, Beyaz, Gökhan ve Melike Şahin’le dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor.
İzleyicilerin büyük bir ilgi ve merakla takip ettiği müzik yarışmasının geçtiğimiz akşamki ekranlara verilen bölümünde sahnede yerini alıp yarışmaya damga vuran isimlerden biri de yarışmacı Sudem İlayda Yalçi oldu.
Stüdyoyu alkışa boğan performansıyla Hadise dışındaki üç jüri üyesini de döndürdü. Yarışmaya babası ve yeğeniyle birlikte katılan Sudem istek üzerine bir de Radioactive adlı yabancı şarkıyı okuyarak büyük beğeni topladı. Jüri üyeleri Sudem'in sesinin gücü karşısında büyük hayranlık duydu.
Genç yeteneği takımlarına katmak isteyen jüri üyeleri birbirleriyle kıyasıya mücadele ettiler. Büyük beğeni toplayan Sudem yarışmaya gelmeden önce aklında biri olduğunu ancak fikrinin değiştiğini açıkladı. Sudem İlayda Yalçi "Melike Şahin'i seçmek istiyorum" diyerek son kararını açıkladı.
Sudem İlayda Yalçi kimdir?
11 Mart 2004 Kırıkkale doğumlu, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Halkbilimi 3. Sınıf, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümünde çift anadal yaparak 2. Sınıf öğrencisi olan Sudem İlayda Etimesgut’ta ailesiyle birlikte ikamet etmektedir.
2021 yılında Liselerarası “İpana 23. On-line Müzik Yarışması’nda” Kız solist kategorisinde birinci olarak müzik kariyerine adım atmasıyla, özgüveninin yerine gelmesinde faydalı olan bu birincilik, “O Ses Türkiye” yarışmasına katılma sebebi oldu. Sosyal medyada paylaştığı Keklik Gibi türküsünün videosu ile sosyal medyada viral olmuştu.