FARKINDA OL, HAYATA GEÇ KALMA!

FARKINDA OL, HAYATA GEÇ KALMA!

Sincan Belediyesi meme kanseri ile mücadelede toplumsal farkındalığın arttırılması amacıyla çok önemli bir program düzenledi.

Alanında uzman hekimler Sincanlı hanımları meme kanseri konusunda bilinçlendirdi. Lale Konferans Salonundaki etkinlik büyük beğeni topladı.

Sincan Belediyesi 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Lale Konferans Salonu’nda meme kanseri ile ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. 

Programa Etlik Şehir Hastanesi Onkoloji Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Lütfi Doğan, Onkoloji Hastanesi Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Toygar Sarı ve Onkoloji Hastanesi Cerrahi Onkoloji Kliniği Eğitim Görevlisi Doç. Dr. K. Çağlar Özçelik katıldı.

Açılış konuşması yapan Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, Sincan’da faaliyet gösteren Sağlıklı Hayat Merkezi’nin önemine vurgu yaptı. Başkan Ercan, “6 yıl önce İl Sağlık Müdürlüğümüz ile Ankara’daki ilk Sağlıklı Hayat Merkezi’ni Sincan’a kurduk. Şu an farklı yerlerde de var, sayısı arttı. Burada çok güzel sağlık hizmeti veriliyor. Hekimlerimize böyle bir bilinçlendirme programı yaptıkları için çok teşekkür ediyorum. Bu anlamlı programa Sincanlı hanımlar da ayrı ayrı anlam kattı.” ifadelerini kullandı. 

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan’ın Eşi Emine Ercan da “Dilimizde yer edinen her şeyin başı sağlık söylemi, aslında sağlımıza ne kadar çok önem verdiğimizin göstergesi. Ekim ayı meme kanseri farkındalık ayı. Erken teşhis hayat kurtarır diyoruz. Lütfen taramalarımızı düzenli şekilde yaptıralım. Bu hepimiz için son derece önemli” değerlendirmesinde bulundu. 

Uzmanlar bilgilendirme toplantısında hanımlara kanserden korunma yollarını anlattı. Dengeli beslenme ve hareketli yaşam tarzının önemi vurgulandı, sigaradan uzak durulması gerektiği ifade edildi. Özellikle 40 yaşını geçmiş her kadının Ketem’e gitmesi ve belirtilen tetkikleri yaptırması konusunda uyarılarda bulunuldu. Risk faktörleri sıralandı, meme kanserinde erken tanı ve tedavinin çok önemli olduğu ifade edildi. Sincanlı hanımların kafalarındaki sorulara cevap bulma fırsatı yakaladığı program büyük beğeni topladı.