Doğu ve Güneydoğu´da yıllarca bölücü terörle mücadele eden polis ve askerler hain kurşunların ve patlayan bombalar sonucu şarapnel parçalarının hedefi oldular. Yine oluruz diyorlar. Ancak biz de gazi sayılmak istiyoruz diyorlar.
Mağdurlar, terör örgütü ile girilen çatışmada yaralananların hepsinin vücudunda çıkarılamayan keleş mermileri, şarapnel parçaları olduğunu anlattı. Vatandaşlarında destek verdiği gruptan bazıları, vücutlarındaki mermi izlerini soyunarak, vücutlarının çeşitli organlarında mermileri röntgen filmleriyle gösterdi.
Terörle Mücadele Sırasında Yaralanıp Gazi Sayılmayanlar Derneği Kayseri´de basın açıklaması yaptı. Ellerinde, ?Yüreklerde gazi, resmiyette değiliz´, ?Param olsaydı kurşun yemezdim´, ?Yıllarca sustuk artık susmayacağız´, ?Tek isteğimiz onurumuz paşam´ gibi pankartlarla gazilik haklarını isteyen grup, vatandaşlara da mağduriyetlerini anlatabilmek için hazırladıkları broşürleri dağıttı.
Terörle Mücadele Sırasında Yaralanıp Gazi Sayılmayanlar Derneği Başkan Yardımcısı Veysel Ertemel, birçok arkadaşlarının vücutlarında onlarca mermi, onlarca şarapnel parçası olduğunu ama gazi sayılmadıklarını söyledi.
Ertemel, hak ettikleri gazilik unvanlarının verilmesi için basın açıklamaları yaptıklarını belirterek şunları belirtti:
?Bizler askerlik görevi sırasında devletin bekasını hedef alan terör örgütlerine karşı mücadelede terörist silahlarının tesiri ve etkisiyle yaralanmış, ama çeşitli yasa ve yönetmeliklerden dolayı gazi sayılmayan kimseleriz.
Günümüzde, terörle mücadelede zarar görenlerin hakları iyileştirilirken, onlara tazminatlar verilip, evleri yenilenirken, terörle mücadelede yaralanan bizler neden sahipsiz bırakılıyoruz.?
Genelkurmay Başkanlığı´nın seslerini duymasını isteyen Terörle Mücadele Sırasında Yaralanıp Gazi Sayılmayanlar Derneği Başkan Yardımcısı şöyle konuştu:
?Bizler, ailelerimizin vatan savunması için sizlere emaneti değil miydik. Teröristlerle çatıştık ve yaralandık. Şimdi sahipsiz bırakıldık. Sizler emanetlerine böyle mi sahip çıkıyorsunuz. Vücutlarımız da mermiler, şarapnel parçaları, ellerimizde parmaklarımız eksik, bir bacağımız kısa, bir gözümüz yüzde 95 oranında görmüyor. Böyle olsaydık bizleri askere alırmıydınız.
Hepimizin vücutlarında yaşamlarımızı kısıtlayan ve ağır işlerde çalışmamızı engelleyen onlarca keleş mermileri, şarapnel parçaları duruyor. Bize onurumuz olan gazilik hakkı verilmiyorsa sağlığımızı geri versinler.?
Veysel Ertemel, terör örgütü ile girilen çatışmada isabet eden, kalbinin yanında bulunan ve alınamayan mermiyle yaşadığını ifade etti. Ertemel, merminin göründüğü röntgen filmini gösterdi. Bu arada bazı gaziler, vücutlarındaki mermi izlerini soyunarak gösterdi. Bu sırada basın açıklamasını takip eden çok sayıda vatandaş, gazilere sahip çıkarak kendilerine verilmeyen gazilikle ilgili destek verdi.
Dernek üyesi mağdur olan kişi sayısı 250 olduğu, Türkiye genelinde bu sayının ise on binleri bulduğu ifade ediliyor. (Bengütürk)