Gaziler Türk Tarih Müzesi Park’ını Gezdiler

Gaziler Türk Tarih Müzesi Park’ını Gezdiler

Gaziler Etimesgut’ta bulunan Türk Tarih Müzesi Parkını ziyaret ettiler.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliği ile Şehit yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğü tarafından yaklaşık 30 kişilik gazilerden oluşan grup Gaziler Günü Münasebeti ile Ankara’nın, Etimesgut İlçesinde bulunan, 60 bin metrekare alan üzerinde kurulu olan Türk Tarih Müzesi Park’ını ziyarette bulundular. Düzenlenen geziye, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı şehit yakınları ve Gazi Hizmetleri Daire Başkanları; İlknur Çiftehan, Fatma Ayşe Güngör, Ankara Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Şehit Yakınları ve Gazi Hizmetleri Birimi İl Müdür Yardımcısı Cemal Koçakelçi ve Şube Müdürü Samet Hayrullah Aktaş ile gaziler  katıldı.

Gazilerimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve 16 Türk Devleti’nin kurucularının at üzerindeki heykellerinden oluşan meydanın etrafında yer alan hilal şeklindeki havuzun etrafında yürüyüşe başladılar. Heykellerin bir arada kullanıldığı alanda gezerlerken bütün dünyaya kafa tuttuğumuz son büyük destanımız olan Kurtuluş Savaşından esintileri, Birinci Meclis Binası, İzmir Hükümet Konağı ile Bandırma Vapuru rölyeflerinin yer aldığı kompozisyondan oldukça etkilendiler. 

Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün Kocatepe’deki ve TBMM önündeki heykelleri, annesi Zübeyde Hanım’ın, Kurtuluş Savaşı kahramanlarımız Kâzım Karabekir Paşa, Fevzi Paşa, İsmet Paşa, Fahrettin Paşa, Ali Fuat Paşa ve diğer kumandanların sıra sıra heykellerini minnet ve şükranla selâmlayarak geçtiler. Gazilerimiz, beş farklı Atatürk heykelinin müzeyi onurlandırdığı alanlarda şanlı tarihimizi tüm yönleriyle görerek, hissederek eserler karşısında duygulu anlar yaşadılar. Gazilerimiz; gezi sonrası müzede yer alan her bir detay sayesinde çok önemli olay ve ismi yad ettiklerini ifade ederek memnuniyetlerini dile getirdiler.