Gençler Doğayla Buluştu

Gençler Doğayla Buluştu

Mamak Belediyesi, Oryantiring Federasyonu ve Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Liseler Arası Oryantiring yarışması (harita ve pusula ile yön-hedef bulma) Mavi Göl’de düzenlendi.

Yarışmaya Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, Belediye Başkan Yardımcıları Sibel Emre ve Hüseyin Boran, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Elif Özbek katıldılar.

Mamak Belediyesi sporcuları ödüllendirdi

Oryantiring, harita ve pusula yardımıyla katılımcıların şehirden uzak bir arazide kontrol noktalarını en hızlı şekilde bulmaya çalıştıkları bir spor. Yarışmaya Mamak’ta bulunan 13 liseden 26 takım katıldı. 3 kız ve 3 erkek yarışmacıdan oluşan takımlar 45 dakika boyunca Mavi Göl’de hazırlanan parkurda mücadele ettiler. Mamak Belediyesi tarafından ilk beşe giren takımlara kupa ve ödüller verilirken ayrıca bütün katılımcılara da katılım sertifikası verildi. 45 dakikalık mücadelenin sonunda Kızlar kategorisinde Suzan Mehmet Gönç Meslek Lisesi 1. olurken, Erkekler kategorisinde ise Başkent Anadolu Lisesi 1. oldu. 

Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin yaptığı konuşmada şunları belirtti: “Gençlerimizi bugün burada, sporla iç içe görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Bu etkinlik, sadece bir yarışma değil; aynı zamanda fiziksel ve zihinsel yeteneklerinizi geliştirdiğiniz, çok yönlü bir spor etkinliği. “Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim.” der Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk. Sizler, bu sözün en güzel temsilcilerisiniz”. 

“Asıl kazanç, sporun kazandırdığı disiplin, sabır ve azimdir”

Mamak’ta gençlerimize ve spora verilen değeri her geçen gün daha da artırmak için özveriyle çalışıyoruz diyen Şahin; “İlçemizdeki gençlerimizin, başarılı birer sporcu olarak Mamak’ı gururlandıracağına yürekten inanıyoruz. Her ne kadar bugün burada bir yarışma için toplansak da, asıl kazanç, sporun kazandırdığı disiplin, sabır ve azimdir. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı yaklaşırken bir kez daha hatırlayalım, Cumhuriyetimizin bizlere emanet ettiği değerlere sahip çıkmak, tıpkı bu alanda olduğu gibi doğru rotayı bulmayı gerektirir” dedi. 

Başkan Şahin’e teşekkür etti

Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Elif Özbek yaptığı konuşmada; “İlçemizde çok güzel şeyler oluyor. Siz gençler için güzel çalışmalar yapıyoruz ve sizlerde hakkını veriyorsunuz. Bu organizasyonda katkı sağlayan Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin ve ekip arkadaşlarına teşekkür ediyorum” dedi. Mamak Belediyesi ikram araçlarının da hazır bulunduğu yarışmada çay ve çorba ikramı yapıldı.