GÜNGÖRMÜŞLER, AİLE OLMANIN ÖNEMİNİ KONUŞTU

GÜNGÖRMÜŞLER, AİLE OLMANIN ÖNEMİNİ KONUŞTU

Sincanlı vatandaşların büyük ilgi gösterdiği konaklardan biri de yaşlıların vakit geçirmesine imkan sağlayan Güngörmüşler Konağı.

İleri yaştaki vatandaşlar bu konaklarda farklı etkinlikler sayesinde hem sosyalleşiyor hem de eski günleri yad ediyor. Bu etkinliklerden biri de Evliya Çelebi Güngörmüşler Konağı’nda gerçekleşen “Aile Olmanın Önemi” konulu sohbet programı oldu. Program Sincan’ın Güngörmüşlerinden büyük beğeni topladı. 

Sincan Belediyesi’nin kendilerine sağladığı konak hizmetinden memnuniyet duyan güngörmüşler, özellikle emeklilik sonrası vakitlerini bu konaklarda geçiriyor. Dost sohbetleriyle sosyalleşme imkanı bulan güngörmüşler, bir yandan da tecrübelerini paylaşarak eski günleri yad ediyor. 

Evliya Çelebi Güngörmüşler Konağı’nda bu hafta “Aile Olmanın Önemi” başlıklı bir dini sohbet programı gerçekleştirildi. Programda hadisler üzerinde durularak Peygamber Efendimizin örnek yaşamından söz edildi. Anlatılan kıssadan hisseler yorumlanarak güngörmüşlerden de fikir alındı.     

Sabah 8’den akşam 5’e kadar hizmet veren Güngörmüşler Konaklarında sohbetler için oturma salonları yer alırken, aynı zamanda kitap okuyabilecekleri kütüphaneler de bulunuyor. İbadetlerini konak içerisindeki mescitlerde gerçekleştirebilen güngörmüşlere çeşitli ikramlarda da bulunuluyor.

Sincanlı Güngörmüşler, konaklarda yapılan faaliyetlerden duydukları memnuniyeti Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan’a teşekkür ederek ifade etti.