"KAHRAMAN" unvanı verilişinin yıl dönümü coşkuyla kutlandı

FETÖ darbe girişiminin engellenmesinin sembolü haline gelen Kahramankazan´a "kahraman" unvanı verilişinin birinci yıl dönümü büyük bir coşkuyla kutlandı.

Kahramankazanlılar, 15 Temmuz 2016´da FETÖ darbe girişiminin merkezi olan 4´üncü Ana Jet Üs Komutanlığı´ndan (Akıncı Üssü) kalkarak sivil halkı, TBMM´yi ve devlet kurumlarını bombalayan F-16´ları engellemeye çalışırken, darbeci hainler tarafından açılan ateş sonucu 9 şehit, 92 gazi vermişti. Kahramankazanlıların verdiği bu destansı mücadele sonrası TBMM´deki tüm partilerin oy birliği ile Kazan ilçesi "kahraman" unvanına layık görülerek, ismi Kahramankazan olarak değiştirilmişti.

Renkli etkinliklerle kutlandı

Kahramankazan´a "kahraman" unvanı verilişinin birinci yıl dönümü Kahramankazan Belediyesi´nce düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Kahramankazan Aile Yaşam Merkezi´nde gerçekleştirilen kutlama programına Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, ilçe Kaymakamı Engin Aksakal ve ilçe protokolü, Kahramankazanlı 15 Temmuz şehitlerinin yakınları ve gaziler ile vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda, şehitler için Kuran-ı Kerim okundu. Etkinlikler kapsamında Kahramankazan´da 15 Temmuz gecesi yaşananların anlatıldığı sinevizyon gösterimi yapıldı. Türkmen Sanatçı Adil Şan Kahramankazanlılara kahramanlık türküleri seslendirirken, Alpagut grubu ise Türk savaş sanatına ait figürleri müzik eşliğinde sergiledi. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından kurum arşivinde bulunan belgelerle oluşturulan "Osmanlı Döneminde Kahramankazan" isimli sergi de izlenime sunuldu. Program kapsamında ilahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu da Kahramankazanlılarla buluştu.

Kahramankazan destan yazdı

Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, programda yaptığı konuşmada, şehit yakınları, gaziler ve Kahramankazan halkı ile böylesine anlamlı bir günde bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti. 15 Temmuz hain darbe girişiminin Allah´ın yardımıyla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın ateşlediği işaret fişeğini takip eden Türk Milleti tarafından büyük bir kahramanlıkla önlendiğini söyleyen Ertürk, Kahramankazanlıların darbenin önlenmesinde tarihe altın harflerle geçen büyük bir destan yazdığının altını çizdi.

Tüm Türkiye´ye verilen bir unvan

Bu şanlı ve destansı direniş sonrasıda ilçelerinin TBMM tarafından tüm partilerin oy birliği ile ´kahraman´ unvanına layık görüldüğunu anımsatan Ertürk, şunları kaydetti: "Bununla 7´sinden 70´ine, seçilmişinden atanmışına, memurundan işçisine, gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine bir direniş gösteren halkımız hak ettiği unvanı almıştır. Bu sadece Kahramankazanlıların kahramanlığı değil, tüm ülke insanının bir kahramanlığıdır. Kahramanlık unvanı yalnızca bize değil, Kahramankazan´ın şahsında 81 il ve 957 ilçemize verilmiştir. Tüm Türkiye´ye ve Türk insanına verilmiştir. 15 Temmuz´u unutmayacağız, unutturmayacağız. Şehit yakınları ve gazilerimizle kocaman bir aileyiz ve onları asla yalnız bırakmayacağız. Bu süreçte bizleri asla yalnız bırakmayan ve yalnızca milletin değil ümmetin de lideri olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´a ve Başbakanımız Binali Yıldırım´a ilçe halkımız adına şükranlarımı sunuyorum."