Tarih: 30.07.2024 16:15

KENT TİYATROSU SEÇMELERİ TAMAMLANDI

Facebook Twitter Linked-in

Genel Sanat Yönetmenliğini, Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu’nun üstlendiği Kent Tiyatrosu’nun oyunculuk sınavları tamamlandı.  Sayın Beşikçioğlu’yla birlikte; Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Bahri Bellek;  Oyuncu ve Yönetmen Mustafa Avkıran; Akademisyen ve Koreograf Tan Tamel; Emekli Devlet Tiyatroları Sanatçısı Elvin Beşikçioğlu, Müzisyen Ahmet Murat Gedikli ve Yazar ve Dramaturg, Sahne ve Gösteri Sanatları Koordinatörü Erdal Ozan Metin jüride yer aldı.

Ülkemizin seçkin okullarından oyunculuk bölümü mezunlarının kabul edildiği Kent Tiyatrosu seçmelerine 300’den fazla aday başvurdu. Birinci gün, hazırladıkları tiratları sergileyen oyuncular; ikinci gün hazırladıkları sahneyi değerlendirmeye sundular. Üçüncü gün ses, ritim ve hareket üzerinden ayrı ayrı değerlendirildikten sonra, dördüncü gün tiyatro bilgi ve deneyimi ile genel kültür konusunda sözlü olarak değerlendirildiler. Oy çokluğu esasına dayanılarak gerçekleştirilen değerlendirmede, tiyatro sanatının tüm bileşenlerinin birer temsilcisi jüride yer aldı ve hassas bir değerlendirme süreci gerçekleşti.

Etimesgut Belediyesi olarak Kültürel ve Sanatsal anlamda örnek bir belediye olacağını her fırsatta vurgulayan Başkan Beşikçioğlu; “Kültürün bir belediyeyi var eden, halkı belediye ile bir arada tutan bir mıknatıs görevi vardır. Sanatın iyileştirici ve dönüştürücü yapısını ilçemize taşıyacağız. Etimesgut Belediyesi olarak Kültürel ve sosyal faaliyetlerimizle örnek bir belediye olacağız. Bazen bir sergi, bazen bir tiyatro oyunu bazen konser gibi pek çok alanda her şeyin en iyisini halkımızla buluşturacağız. Yaptığımız her çalışma tartışmasız iyi bir ekip işidir.  Kültürü, sanatı ve insanlarla iletişimi önemseyen bir ekibim olduğu için bu anlamda kendimi şanslı hissediyorum. Doğru bir ekiple yola çıkarak “Kent Tiyatrosu” nu kurduk. Seçmeler tamamlandı ve değerli jüri üyesi arkadaşlarımla birlikte oyuncu adaylarını belirledik. Böylelikle Kent Tiyatrosu sürecindeki ilk adımımızı başarıyla atmış olduk” dedi.

Ekim ayında ilk oyununu seyirci karşısına çıkaracak olan Kent Tiyatrosu, 20 yeni oyuncusuyla birlikte kısa bir süre içerisinde sezona hazırlanmaya başlayacak. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —