Kırsal Hizmetler Müdürlüğünün düzenlediği toplantıya Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Sibel Emre, Mamak Belediye Başkanı Danışmanı İsmail Gençkurt, Kırsal Hizmetler Müdürü Mehmet Murat Erten, Belediye Meclis Üyeleri Melike Üçgül Yalçın ve Ali Deniz’in yanı sıra mahalle muhtarları da katıldı. Kızılca Konağı’nda kadın üreticilerle bir araya gelen Mamak Belediyesi yetkilileri, üretici kadınların taleplerini dinledi, çözüm için birlikte çalışmak ve Mamak’ı tarımda bir marka haline getirmek için karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.
“Azimle çalışan kadınlarımız oldukça sırtımız yere gelmez”
Toplantının açılış konuşmasını yapan Mamak Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürü Mehmet Murat Erten, ilçemizin kırsal mahallelerinde üretime katkı sunan kadınların emeklerinin karşılığını alabilmeleri için toplandıklarını belirterek, yönetim anlayışlarında kadınların bu ülke için bir mihenk taşı olduğunu ve Türk kadınının olmadığı bir üretimin düşünülemeyeceğini söyledi. Kırsal kalkınma planıyla ilgili de konuşan Erten “Siz kıymetli emekçi kadınlarımızın ürettikleri ürünleri markalaştırması ve pazar bulabilmesi için çalışmak bizim asli görevimizdir. Sizin gibi vefakar, cefakar ve azimle çalışan kadınlarımız oldukça ne Mamak’ın ne Ankara’nın ne de bu ülkenin sırtı yere gelmez” dedi.
“Daha üretken bir toplum için birlikte çalışacağız”
Konuşmasına Mamak’ın geleceğine yön veren değerli kadın üreticilerle bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek başlayan Sibel Emre, Mamak Belediyesi’nin ilk ve tek kadın başkan yardımcısı olarak, kadın emeğinin, üretim gücünün ve toplumsal kalkınmaya katkısının öneminin farkında olduğunu vurguladı. Mamak Belediyesi olarak, kadın üreticilerimizin güçlenmesi ve emeklerinin hak ettiği değeri bulması için her zaman yanlarında olacağını söyleyen Emre “Bugün burada bir araya gelerek, sizlerden gelen fikirlerle birlikte, daha güçlü bir Mamak, daha üretken bir toplum yaratma yolunda önemli adımlar atacağımıza eminim. Çünkü inanıyorum ki, söz kadın üreticide olduğunda, kazanan her zaman toplumumuz olacaktır” dedi.
Bilinçli ve sürdürülebilir tarım
Sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Mehmet Murat Erten, Kızılca Köyü’nde üretim yapan kadınların emeklerinin boşa gitmemesi için planlı bir üretim yapılması gerektiğini vurguladı. Öncelikle bir envanter oluşturarak köyde hangi üründen ne kadar üretildiğini belirlemek istediklerini dile getiren Erten, üretici kadınlardan gelen talepleri dinleyerek çözümü için gerekli adımların atılacağı sözünü verdi.
Kadın üreticiler taleplerini iletti
Toplantıda söz alan Kızılca Köyü sakini Satı Gençaslan kendi imkânlarıyla ata tohumu, turşu, kuşburnu gibi ürünler ürettiğini ancak ürünlerini satabilecekleri bir Pazar yerine ihtiyaç duyduklarını belirtti. Hayvancılık ve mantar yetiştiriciliği konusunda da bir potansiyele sahip olduklarını söyleyen üretici kadınlar, Belediyenin bu konularda kendilerine yardımcı olmalarını istedi. Kızılcalı üreticileri dinleyen Mamak Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürü Mehmet Murat Erten, bir müjdeyi kendileriyle paylaştı. Ekim ayında gerçekleştirmeyi planladıklarını söyledi “Doğa Turizmi Projesi” nden bahsetti. Pilot bölge olarak Kutludüğün, Kıbrıs Kanyonu, Gökçeyurt Vadisi ve Ekolojik Köy’ü seçtiklerini belirten Erten, “Mamak’ı bir cazibe merkezi haline getireceğiz” dedi.