MERSİN BÜYÜKŞEHİR´DEN KEDİ SIĞINMA EVLERİ

MERSİN BÜYÜKŞEHİR´DEN KEDİ SIĞINMA EVLERİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kedi Sığınma Evi Projesi kapsamında 40 noktaya korunaklı yuvalar yerleştiriyor.

Ülkemizde beceriksiz devlet yöneticileri sayesinde polis-asker ve hatta vatandaş birbirini boğazlarken, Mersin Büyükşehir Belediyesi bu yöneticilere insanlık dersi veriyor. Onlar insanlara acımasızca kıyarken, belediye sokak kedilerini bile koruma altına alıyor.  

Mersin büyükşehir Belediyesi tarafından daha önce 17 noktaya yerleştirilen korunaklı yuvalara ek olarak, Mersin´in 11 ilçesinde 40 ayrı noktaya daha Kedi Sığınma Evi monte ediliyor. 40 Kedi Sığınma Evi´nden 16´sının yapımı tamamlandı, 24´ünün ise montaj çalışmaları sürüyor.

Proje kapsamında Kedi Sığınma Evi, Mezitli´de 11, Toroslar´da 6, Akdeniz´de 5, Yenişehir´de 4, Anamur´da 3, Erdemli´de 3, Tarsus´ta 3, Silifke´de 2, Çamlıyayla´da 1, Bozyazı´da 1 ve Gülnar´da1 noktaya yerleştiriliyor.

Sokak Kedilerine Günlük Mama ve Su

Sahipsiz kedileri yazın bunaltıcı sıcağından, kışın ise zor hava koşullarından korumak amacıyla faaliyete geçirilen Kedi Sığınma Evlerine günlük olarak mama ve su bırakılırken, yuvaların temizlikleri de Büyükşehir Belediyesi tarafından her gün yapılıyor.

Öte yandan Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Kedi Sığınma Evlerindeki hasta kedilerin tedavileri de yapılıyor. Aşı, tedavi, bakım, rehabilite ve kısırlaştırma işlemleri yapılan kediler, Kedi Sığınma Evlerine bırakılıyor. 

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından sokak kedilerinin daha iyi şartlarda yaşaması ve olumsuz koşullardan korunması amacıyla yapılan Kedi Sığınma Evleri vatandaşlardan da gelen talepler doğrultusunda ileriki dönemlerde Mersin´in farklı noktalarına yerleştirilmeye devam edecek.

Büyükşehir Köpekleri de Unutmadı

Büyükşehir Belediyesi aynı zamanda köpeklerin beslenip, barınabilecekleri platformların yer aldığı 4 noktaya da köpek beslenme odakları yapıyor.  Bozyazı, Mezitli, Toroslar ve Akdeniz ilçelerinde yapımına başlanan köpek beslenme odakları ile köpekler de olumsuz hava koşullarından korunarak, beslenme odaklarından günlük olarak mama ve su ihtiyaçlarını karşılayabilecek.