MHP´li kadınlardan ?Kadınlar Günü? karanfili

MHP´li kadınlardan  ?Kadınlar Günü? karanfili

MHP Ankara İl Teşkilatı faaliyetleri kapsamında Kadın Kolları İl Başkanı Çiğdem Çelik´in başkanlığında, Başkentli kadınlara 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Kızılay´da karanfil dağıtıldı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ankara İl Teşkilatı faaliyetleri kapsamında Kadın Kolları İl Başkanı Çiğdem Çelik´in başkanlığında, Başkentli kadınlara 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Kızılay´da karanfil dağıtıldı.

MHP Ankara Kadın Kolları İl Başkanı Çiğdem Çelik ve il ve ilçe yöneticileri tarafından hazırlanan karanfiller, Kızılay´da gruplar halinde Ankaralı kadınlara dağıtıldı. Karanfil dağıtımına Kadın Kolları İl Başkanı Çiğdem Çelik, il yöneticileri, il kadın kolları üyeleri, Çankaya ve Altındağ İlçe Kadın Kolları Başkanları ile yöneticileri de eşlik etti.

?KADININ HAKLARINI ENGELLEMEK O TOPLUMU BİTİRMEK DEMEKTİR?

MHP Ankara İl Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Çelik, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenledikleri bu faaliyetle kadının sesini bir kere daha duyurmayı hedeflediklerini ifade ederken yıldönümü dolayısıyla da bir mesaj yayınladı.

MHP Ankara İl Kadın Kolları Başkanı Çelik´in 8 Mart dünya Kadırlar Günüt nedeniyle yaptığı açıklama şöyle:

?Hz. Adem ile Hz. Havva´dan bu yana erkek ve kadın, hep beraber hareket etmiştir. Dünyanın bugün yaşamış olduğu medeniyet ve teknoloji gelişiminin her safhasında da kadın, üretmiş, üretime yardımcı olmuş ve tehlikelere karşı beraberce göğüs germiştir.

Tarihimize baktığımızda, Türk kadınının çok önemli ve saygın bir yeri olduğunu görürüz. Erkeklerle eşit haklara sahip olan kadınlarımız, devlet yönetiminde hakanların yanında söz hakkına da sahiptirler. Sonraki yüzyıllarda Türk kadınları, Osmanlı İmparatorluğu yönetimi içinde, geri kalmışlıktan kurtulamamış, adeta ikinci sınıf muamelesi görmüştür.

Toplumsal kalkınmada kadının yeri çok önemlidir. Kadının haklarını engellemek o toplumu bitirmek demektir. Kadına tanınan haklar göreceli unsurlar değil, kalıcı, bağlayıcı ve dayanağı olan fonksiyonlar olmalıdır. Dini ve ideolojik etkenler, kadını ikinci sınıf bir varlık olmaya itmemelidir.

Toplumun yapı taşı olan ailede bireyin sağlıklı olarak yetişmesi kadının elindedir. Kadın okuma hakkından yoksun bırakılmışsa, bilgisiz cahil kadından da sağlıklı birey yetiştirmesi beklenilmemelidir. Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ?Ey kahraman Türk kadını! Sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üstünde göklere yükselmeye layıksın´´ diyerek Türk kadınını yeniden haklarıyla buluşturmuştur.

 

/resimler/2016-3/7/1754141864779.jpg

?ŞİDDETİN BOYUTLARI ARTIYOR?

Ülkemizde kadına yönelik şiddete ilişkin gerekli mevzuatlar, yasal düzenlemeler ve uygulamalarda iyileştirmeler gerçekleştirilse de şiddetin boyutları her geçen gün artmaya devam ediyor.

Günümüzde sadece şiddet değil ?kadın-erkek eşitsizliği?, ?sokakta baskı ve taciz?, ?eğitimsizlik?, ?çevre baskısı? ve ne yazık ki ?işsizlik? sarmalı kadınlarımızı kara kara düşündürüyor.

Dünyada 1910 yılında, ülkemizde ise 1975 yılında kutlanmaya başlanan bir günü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü´nü böylesine şartlar içinde bir kere daha kutluyoruz.

Cennet anaların ayakları altında diye sarıldığımız annelerimiz, yaşam arkadaşımız, sırdaşımız dediğimiz eşimiz, canım kızım diyerek bağrımıza bastığımız evladımız, güzel bacım diye sarıldığımız kardeşimiz kısacası bütün kadınlarımız 8 Mart Dünya Kadınlar Günümüz kutlu olsun.?