MHP´li Yönter, 657 Devlet Memurları Kanununda hastalık ve refakat izni başlığında değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi verdi.
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, 657 Devlet Memurları Kanununda hastalık ve refakat izni başlığında değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi verdi.
Yönter: ?Yaşadığımız dönemde aile yaşantısı içerisinde devlet memurlarının bakmakla yükümlü olduğu veya memur refakat etmediği takdirde hayatı tehlikeye girecek olan aile fertleri içerisinde kaynana ve kayınbabanın da yer alması açıktır, gerçektir. Aileyi oluşturan taraf konumundaki eşlerin birbirlerinin anne ve babalarına bakma sorumluluğu hayatın ve Türk İslam kültürünün doğal akışının bir gereğidir. Bundan dolayı aileyi oluşturan fertlerin sadece kendi anne ve babalarından mesul olmasına dayalı bir refakat izni düzenlemesinin toplumda ciddi mağduriyetlere neden olduğu bilinmektedir.
Kanuna, refakat izni verilebilecek kişiler arasında ailenin vazgeçilmez unsuru olan kayınbaba ve kayınvalide eklenmesi ve böylelikle Anayasa´nın vazettiği "Ailenin Korunması" ilkesi de tam anlamıyla gerçekleştirilmiş olacaktır.? dedi
Mevcut Kanun 105. Maddesinin 7. fıkrası şu şekilde; Ayrıca, memurun bakmakla yükümlü olduğu veya memur refakat etmediği takdirde hayatı tehlikeye girecek ana, baba, eş ve çocukları ile kardeşlerinden birinin ağır bir kaza geçirmesi veya tedavisi uzun süren bir hastalığının bulunması hâllerinde, bu hâllerin sağlık kurulu raporuyla belgelendirilmesi şartıyla, aylık ve özlük hakları korunarak, üç aya kadar izin verilir. Gerektiğinde bu süre bir katına kadar uzatılır.
Değiştirilmesi talep edilen kanun teklifi şu şekilde; Ayrıca, memurun bakmakla yükümlü olduğu veya memur refakat etmediği takdirde hayatı tehlikeye girecek ana, baba, kaynana, kayınbaba, eş ve çocukları ile kardeşlerinden birinin ağır bir kaza geçirmesi veya tedavisi uzun süren bir hastalığının bulunması hâllerinde, bu hâllerin sağlık kurulu raporuyla belgelendirilmesi şartıyla, aylık ve özlük hakları korunarak, üç aya kadar izin verilir. Gerektiğinde bu süre bir katına kadar uzatılır.