Tarih: 14.08.2024 17:44

Sürdürülebilir Yaşamın Örnek Modeli “Ekolojik Köy”

Facebook Twitter Linked-in

Mamak’ın tarımda bir merkez haline geldiğini vurgulayan Şahin, meyve-sebze bahçelerini ve seraları gezdi, üretim süreçleri hakkında bilgi aldı.

Başkan Şahin tarım faaliyetlerini yerinde inceledi

Göreve geldiği ilk günden itibaren Mamak’a değer katmaya devam eden Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, ilçenin tarımsal faaliyetlerinin bölge halkının yaşam kalitesini arttırması ve istihdam yaratması açısından önemli olduğunu vurguladı. Üretim süreçlerini yakından inceleyen Şahin, seraları gezdi ve çalışanlardan bilgi aldı.

Modern tarım ve geleneksel yöntemlerle üretim

Meyve-sebzeden yoğurda, ekmeğe ve bala kadar uzanan geniş bir yelpazede üretim yapılan Ekolojik Köy Mamak’ın çehresini değiştiriyor. Üretim alanları dışında satış stantları, kafeterya ve dinlenme alanlarıyla adeta bir yaşam merkezi olan Ekolojik köy, sürdürülebilir tarım teknikleri ve geleneksel yöntemlerle ürettiği doğal ürünleri doğrudan tüketiciyle buluşturuyor. Doğal kaynakları en verimli şekilde kullanarak üretilen ürünler Mamak’ı bir tarım merkezi haline getiriyor. Modern tarım tekniklerinin geleneksel yöntemlerle harmanlandığı Ekolojik Köy’de ata tohumundan elde edilen yerel ürünlerin yanı sıra, lavanta bahçesi ve arıcılık atölyesi de bulunuyor.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —