Tarih: 12.03.2016 18:45

TÜRK DÜNYASI BESTELERİ ETİMESGUT´TA İCRA EDİLD

Facebook Twitter Linked-in

Etimesgut Belediyesi Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezi, Kazak besteci Tattimbet Kazankapulı´nın 200. doğum yılı anısına düzenlenen ?Kazakistan ve Türkiye Dostluk Konseri´ne ev sahipliği yaptı.

 Etimesgut Belediyesi ve Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) işbirliğiyle düzenlenen konsere katılım yoğun oldu. Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, AKP Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, Kazakistan Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev, Karagandı Eyalet Vali Yardımcısı Jandos Abişev, Türk cumhuriyetlerinden gelen temsilciler ve çok sayıda başkentli konseri izledi.

 TARİHİ VE KÜLTÜREL BAĞLAR

Konser öncesi konuşan Başkan Demirel, Türk cumhuriyetleriyle olan tarihi ve kültürel bağların daha da güçlenmesi için yoğun gayret sarfettiklerini söyledi. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali´nin bu yönüyle Türk birlik ve beraberliğini sağlamada önemli bir görev üstlendiğini kaydeden Demirel, "Bu festivalimizle bize ait olan kültürümüze, sanatımıza sahip çıkıyoruz. İnşallah bu yıl daha zengin bir içerikle festivalimizi, toyumuzu gerçekleştirmek istiyoruz" dedi.

 /resimler/2016-3/12/1847334281515.jpg

DEMİREL´E DOSTLUK MADALYASI

Türk cumhuriyetlerinden gelen temsilciler de Türkiye ve Kazakistan arasındaki kardeşliğin devam edeceğini ifade ederek, Kazak-Türk kültürünün kaynaşmasına verdiği destekten dolayı Başkan Demirel´e teşekkür ettiler. Kazakistan Büyükelçiliği tarafından Demirel´e Kazakistan dostluk madalyası ve Kazakistan hanlarının yer aldığı tablo hediye edildi.

 TÜRK EZGİLERİ

Daha sonra Tattimbet Kazak Halk Müziği Orkestrası tarafından Tattimbet´in eserlerinin de yer aldığı konser düzenlendi. Koro, repertuvarında Türkiye, Azerbaycan ve Kırgız ezgilerinden oluşan şarkı ve türkülere de yer verdi. Davetliler, Kazakça ve Türkçe ile birlikte Türk dünyasının diğer lehçelerinden bestelenmiş müziğe doydular.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —