Bayramda şeker, çikolata ve tatlı ikramlarından kaçınılması gerektiğine vurgu yapan Kargın, özellikle kronik rahatsızlığı olan vatandaşların bu konuda daha da dikkatli olmasını tavsiye etti.
Kronik hastalığı olan bireyler dikkat
Kargın, “Bayramda şeker, çikolata ve tatlı ikramlarıyla artan şeker tüketimine, özellikle diyabet, hipertansiyon, kalp damar hastalıkları gibi kronik hastalığı olan bireylerin dikkat etmesi ve uyguladıkları diyetleri bozmaması gerekmektedir. Ramazan ayında oruç tutan vatandaşlar ise düşen metabolizma hızları nedeniyle kilo alımına uygundur. Bu yüzden günlük kalori alımı önem arz etmektedir. Şerbetli tatlılar yerine hafif olması nedeniyle dondurma, taze meyveler ve sütlü tatlılar tercih edilmelidir” dedi.
Beslenme düzeni kontrollü bir şekilde ayarlanmalıdır
Öğünler arasında en az iki en fazla dört saat olması gerektiğine de değinen Dr. Kargın, “Ramazan Ayı sonrası metabolizmada değişikliler meydana gelebilir. Bunun için beslenme düzeninin kontrollü bir şekilde ayarlanması gerekiyor. Sıvı tüketimi Ramazan süresi boyunca azalmakta, Ramazan sonrasında 2,5-3 litreye kadar su tüketmeliyiz. Öğünler arasında en az iki en fazla dört saat olmalıdır" diye konuştu.